Wie coeliakie?

Het voorkomt ook de opname van bepaalde voedingsstoffen (malabsorptie). Het klassieke symptoom is diarree. Andere symptomen zijn een opgeblazen gevoel, gas, vermoeidheid, laag bloedbeeld (bloedarmoede) en osteoporose. Veel mensen hebben geen symptomen, De steunpilaar van de behandeling is een strikt glutenvrij dieet dat kan helpen bij het beheersen van symptomen en het bevorderen van darmgenezing.

Coeliakie is een chronische spijsverterings- en immuunstoornis die de dunne darm beschadigt. De ziekte wordt veroorzaakt door het eten van glutenbevattende voedingsmiddelen. De ziekte kan langdurige spijsverteringsproblemen veroorzaken en ervoor zorgen dat uw lichaam niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Coeliakie is een spijsverteringsprobleem dat je dunne darm pijn doet.

Het voorkomt dat je lichaam voedingsstoffen uit voedsel opneemt. Coeliakie is een immuunziekte waarbij mensen geen gluten kunnen eten omdat het hun dunne darm beschadigt. Als u coeliakie heeft en voedingsmiddelen met gluten eet, reageert uw immuunsysteem door de dunne darm te beschadigen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst.

Het kan ook in andere producten zitten, zoals vitamines en supplementen, haar- en huidproducten, tandpasta's en lippenbalsem.