Kan glutenvrij brood diarree veroorzaken?

Personen met glutenintolerantie zonder coeliakie ervaren negatieve effecten zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree en vermoeidheid na het eten van gluten, maar lopen geen darmschade op en kunnen mogelijk kleine hoeveelheden gluten verdragen. Het glutenvrije dieet kan echter ook ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u meer last heeft van constipatie, omdat veel glutenvrije voedingsmiddelen, zoals verpakte snacks, weinig vezels bevatten. Het kan ook zijn dat u vatbaarder bent voor kruisbesmetting met gluten.

Na het starten van een glutenvrij dieet, ondervond 6,2% van de patiënten die geen diarree hadden gehad vóór de diagnose coeliakie diarree. Constipatie kwam voor bij 18,6%; in veel gevallen reageerde het op een daaropvolgende toename van de vezelinname. Ongeveer 20% van de mensen met coeliakie die gluten wegsnijden, heeft nog steeds symptomen. Sommige van die mensen hebben mogelijk ook IBS.

Prikkelbare darmsyndroom is een aandoening die uw dikke darm (dikke darm) aantast. Ongeveer 10% tot 15% van de mensen heeft IBS. De meeste van hen hebben milde of matige symptomen. Raadpleeg uw arts als u ernstige buikpijn, diarree of gas heeft direct nadat u bepaald voedsel hebt gegeten.

Vertel hen wanneer uw symptomen zijn begonnen en wat ze lijkt te veroorzaken. Ze zullen waarschijnlijk een paar tests willen doen om erachter te komen wat het probleem is. Er is geen test voor IBS. Uw arts zal uw symptomen bespreken om andere oorzaken uit te sluiten, zoals coeliakie, de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

Als je er geen hebt, heb je waarschijnlijk IBS. U kunt laxeermiddelen gebruiken of vezels aan uw dieet toevoegen om constipatie te behandelen, en u kunt loperamide (Imodium) krijgen bij uw plaatselijke drogisterij om diarree te behandelen. Als u ze nodig heeft, kan uw arts medicijnen voorschrijven om maagkrampen of pijn te behandelen. Bepaalde antidepressiva kunnen ook helpen bij de symptomen van IBS.

Maar er is meer onderzoek nodig om het zeker te weten. Ik heb vastgesteld dat het brood me ook ziek maakt. Twee weken geleden had ik Udies Hot Dog Buns, afgelopen zondag een pindakaas %26 jelly sandwich op Udies brood en gisteren een pizza gemaakt door Udies, elke keer dat Bingo ik de volgende ochtend ziek was. De symptomen zijn niet zo ernstig, maar toch moeilijk om de ochtend door te komen.

Ik denk dat het misschien de Xtham Gum is, maar ik weet het niet echt zeker, want ik ben pas 2 maanden glutenvrij. Blijf alsjeblieft weg van glutenvrij brood. Het laatste onderzoek toont aan dat alle granen een reactie kunnen veroorzaken die vergelijkbaar is met gluten. Vooral rijst, die meestal in die verwerkte glutenvrije broden zit.

Ik weet niet zeker waarom je geen reactie hebt gehad met de Betty Crocker-mixen omdat die ook rijst bevatten, ze vernietigen mijn maag, maar hier is wat informatie over waarom we moeten proberen alle granen te vermijden. Personen met coeliakie ervaren ontstekingen in de dunne darm na het eten van gluten. Wanneer u elke dag gluten at, heeft u mogelijk geen reacties gehad op individuele gevallen van accidentele inname van gluten. Glutengevoeligheid voor niet-coeliakie is een vorm van glutenintolerantie die hoofdpijn, depressie, angst, hersenmist, vermoeidheid, pijn en spijsverteringsproblemen kan veroorzaken.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van glutenintolerantie, waaronder coeliakie, glutengevoeligheid voor niet-coeliakie, en tarweallergie (. Mijn eigen relatie met diarree heeft me geleerd dat hoewel glutenvrij gaan zeker een verbetering heeft opgeleverd, het niet alles heeft opgelost. Sta me toe het record recht te zetten, een glutenvrij dieet is niet het einde, het zijn allemaal spijsverteringsproblemen.