Waarom glutenvrij brood?

Als je coeliakie, tarwegevoeligheid of een tarweallergie hebt, is het duidelijk de betere keuze om met glutenvrij brood te gaan. Als uw arts u vertelt om gluten te vermijden, hebt u nog steeds opties. Met glutenvrij brood kunt u genieten van brood zonder het risico te lopen uw darmen te beschadigen. En als je witte bloem ruilt voor een glutenvrij alternatief, kan dit je brood op bepaalde manieren gezonder maken.

Andere meelsoorten bevatten vaak voedingsstoffen die je niet zou krijgen met witte bloem. In de jaren negentig werd glutenvrij brood grotendeels naar natuurvoedingswinkels verzonden en was het volgens alle normen kruimelig, droog en smaakloos. Vroege iteraties vertrouwden op aardappel-, maïs- en rijstzetmeel om het bulk, zout en suiker voor smaak te leveren, en gist en xanthaangom voor volume en elasticiteit. Veel recepten voor glutenvrij brood (zowel zelfgemaakt als in de winkel gekocht) maken nog steeds gebruik van deze ingrediënten.

Bovendien is dit brood vrij van belangrijke allergenen, waardoor het een geschikte keuze is voor iedereen die meer vermijdt dan alleen gluten. Een persoon kan een extreme reactie hebben op gluten, zoals coeliakie, of mildere reacties, zoals glutenintolerantie of glutengevoeligheid.