Waar is glutenvrij brood?

Glutenvrij brood is verkrijgbaar in veel winkels in het hele land. Speciaalzaken zoals Sprouts, Whole Foods en andere biologische speciaalzaken. Speciaalzaken zoals Sprouts, Whole Foods en andere biologische speciaalzaken hebben glutenvrij brood. Sommige grote supermarkten beginnen ook glutenvrij brood te vervoeren.

Glutenvrij brood is een geweldige optie voor mensen met coeliakie die geen gluten kunnen consumeren. Young Kobras draait helemaal om het brengen van zuurdesem in San Francisco-stijl naar iedereen, inclusief degenen die geen gluten kunnen hebben. Dit is ook een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een 100% biologische optie, en de verpakking is ook composteerbaar. Young Kobras' Original Glutenvrije Zuurdesem gebruikt een recept van een voorgerecht op basis van bruine rijstmeel, plus gierst-, sorghum- en tapiocameel om een bevredigend, pittig brood te creëren.

Schär is een ambachtelijke bakkerij gevestigd in de Italiaanse Alpen die volledig glutenvrij is en een breed scala aan brood, snacks, pasta's en meer biedt. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en behoudt zijn toewijding aan het creëren van producten van de beste kwaliteit voor mensen met speciale voedingsbehoeften. De broden zijn gemaakt met een glutenvrije zuurdesemstarter en zijn gemaakt met ingrediënten zoals gierst en quinoa voor zachte, smaakvolle plakjes. Dus is glutenvrij brood hier om te blijven? Het antwoord is ingewikkeld.

Hoewel het veilig is voor mensen met gevoeligheden, allergieën en coeliakie, blijft glutenvrij brood een sterk verwerkt voedsel vanwege het aantal ingrediënten dat nodig is om de natuurlijke elastische eigenschappen van gluten te vervangen. Geen enkel merk heeft echt de rekbare, taaie, geurige kwaliteiten van traditioneel tarwebrood geperfectioneerd, en recensenten blijven papperige, kruimelige texturen en platte, niet-inspirerende smaken melden die niet helemaal bestand zijn tegen forse of sappige sandwiches. Veel glutenvrij brood bevat ook gist, die sommigen vermijden vanwege nadelige effecten op de spijsvertering. Natuurlijk glutenvrije flatbreads die over de hele wereld worden aangetroffen, zoals maïstortilla's, Ethiopische injera, of Indiase dosa's bieden een meer voedingsverantwoorde benadering van het eten van brood met een beperkt dieet; ze hebben echter ingrediënten nodig die moeilijk te vinden zijn en technieken die tijd- en arbeidsintensief zijn.

Het BFree zachte witte sandwichbrood lost het probleem met kleine plakjes op dat veel, zo niet de meeste glutenvrije broden in deze lijst teistert. Zorg er echter voor dat je de glutenvrije variëteiten koopt, want ze verkopen conventioneel verpakt brood en de verpakking lijkt erg op elkaar. Hoewel elk bedrijf echter verplicht is om het glutengehalte van zijn producten te testen, handhaaft de FDA momenteel geen vaste glutenteststandaard die alle bedrijven moeten gebruiken. Mijn probleem met glutenvrij brood is dat de textuur gummy is (ik kan geen beter woord bedenken om het te beschrijven).

Glutenvrije producten van Food for Life bevatten geen conserveringsmiddelen, geen chemicaliën of iets kunstmatigs. Als u absoluut weigert glutenvrij brood te kopen of weigert iets online te bestellen, dan is deze lijst misschien niet erg nuttig voor u. Bovendien zitten er geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) in glutenvrije producten van Food for Life. Bovendien is dit brood vrij van belangrijke allergenen, waardoor het een geschikte keuze is voor iedereen die meer vermijdt dan alleen gluten.

Daarnaast kunt u de Food for Life online winkel bezoeken om grotere hoeveelheden van de beschikbare glutenvrije producten te kopen. Glutenvrije recepten die echt voor alles werken, van brood, pasta en gebak tot doe-het-zelf meelmengsels en hapjes. Franz Glutenvrij brood was mij totaal onbekend totdat een aantal lezers me erover schreven. Dit bericht gaat over glutenvrij verpakt brood, maar ik hoop echt dat Schar altijd in bedrijf blijft.

Ik denk dat een grote, dikke kalkoensandwich gemaakt op licht geroosterd Little Northerm Bakehouse-brood klinkt als een glutenvrije droom die uitkomt. Er zal altijd een speciale plek in mijn hart zijn voor Udi's glutenvrije brood, aangezien het een van de allereerste was.