Welk glutenvrij meel is het beste om te bakken?

Boekweit is niet alleen een geweldige bron van eiwitten en vezels, maar het heeft ook een heerlijke nootachtige, aardse smaak die recepten voor crackers, soba-noedels, pannenkoeken, flatbread en zelfs cake en muffins kan verbeteren (gebakken goederen kunnen baat hebben bij het mengen met een ander meel, zoals haver of rijst). Dit specifieke boekweitmeel bevat 30 gram volle granen in elke ¼ kop. Combineer het met ingrediënten die de smaak aanvullen, zoals pure chocolade, geroosterde noten of champignons. Het gierstmeel van Arrowhead Mills bevat nog meer volle granen met 35 gram per portie.

Er zit 4 gram eiwit en 3 gram vezels in elke ¼ kopje sorghummeel van Namaste Foods, versus 3 gram eiwit en ½ gram vezels van gewone AP-meel. Sorghum is ook rijk aan ijzer en biedt 8 procent van uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid per portie. Het is geweldig voor pizzabodem en flatbreads die zullen profiteren van de aardse smaak. Net als amarant- en havermeel kan sorghummeel in de koelkast of bijkeuken worden bewaard.

Bij kamertemperatuur blijft het ongeveer twee maanden invriezen om de houdbaarheid te verdubbelen. Kokosproducten zijn razend populair, en binnenkort zal kokosmeel dat ook zijn. Om het te maken, wordt de buitenste schil van de kokosnoot verwijderd en wordt het binnenvlees van de kokosnoot gedroogd en tot meel vermalen. Het meel bevat veel eiwitten en gezond vet, terwijl het weinig koolhydraten en een lage glycemische index bevat.

Kokosmeel is perfect geschikt voor mensen met een tarweallergie, notenallergie, diabetes of iedereen die een vetrijk dieet volgt. Kokosmeel heeft een fijnere textuur en een sterkere geur van kokosnoot. De zoetheid komt van de hele kokosnoot, zonder toegevoegde suiker. In vergelijking met amandelmeel zorgt kokosmeel voor een dichtere textuur en neemt het meer water op, waardoor een zachter eindproduct ontstaat.

De kokossmaak is echter onmiskenbaar en is moeilijk te verdoezelen als je niet geniet van de smaak van kokosnoten. Havermeel is een van de meest populaire vormen van glutenvrij meel, maar als je coeliakie hebt, moet je voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat er geen gluten in de haver zitten. Haver zelf is glutenvrij, maar er kan kruisbesmetting zijn wanneer havermeel wordt gemengd. Misschien is een van de minder bekende alternatieve meelsoorten sorghummeel.

Dit oude, glutenvrije graan heeft een hoger vezels- en eiwitgehalte dan rijstmeel, waardoor het een geweldige aanvulling is op glutenvrije meelmixen. Wit sorghummeel is meestal mild, zacht getextureerd en bijna zoet van smaak. De graankorrel wordt meestal gecombineerd met ander meel in glutenvrije meelmengsels en is een overvloedige bron van antioxidanten. Verrassend genoeg is sorghum het derde meest prominente graangraan in de Verenigde Staten en de vijfde ter wereld.

Deze bacterie fermenteert de suiker en creëert een complex polysaccharide. Het wordt vervolgens neergeslagen met isopropylalcohol en vermalen tot een zeer fijn poeder. Wanneer het aan vloeistof wordt toegevoegd, produceert het een geleermiddel en creëert het een kauwgom. Wat betekent dit voor bakken? Xanthaangom helpt het beslag van glutenvrije bakmengsels bij elkaar te houden en voorkomt dat het eindproduct kruimelig of droog wordt.

Dit is de heilige graal van glutenvrij meel voor koekjesrecepten. Als je FANTASTISCHE glutenvrije koekjes wilt maken, pak dan een zakje Cup4Cup. Bij het mengen van je eigen glutenvrije meelmix kun je vaak sorghum gebruiken in plaats van sommige of alle rijstmeel als je meer volle granen wilt gebruiken. Hoewel ik graag glutenvrije mama's amandelmeelmix in mijn cakes gebruik, is de hele reden dat ik het in mijn voorraadkast bewaar om deze supergemakkelijke en absoluut geweldige glutenvrije dinerbroodjes uit elkaar te halen van mijn vriend Michelle (My Glutenvrije Keuken).

Ik mix nog steeds liever mijn eigen glutenvrije meelrecept, meestal met Bob's Red Mill's meel met één ingrediënt, maar ik weet dat velen van jullie Bob's 1 op 1 bloem in je voorraadkast hebben en dat het gemakkelijk toegankelijk is. Glutenvrije producten hebben de afgelopen jaren een LANGE weg afgelegd, en er zijn zoveel geweldige opties om u te helpen de gewenste resultaten te bereiken wanneer u uw favoriete lekkernijen bakt. Better Batter glutenvrij meel is een eenvoudige mix voor alle doeleinden die werkt met zowat elk recept dat we hebben geprobeerd. Ik vind het heerlijk om de blauwe tas voor brownies te gebruiken omdat het ze een geweldige taaie textuur geeft (zoals mijn glutenvrije roodfluwelen brownies).

Een andere reden waarom mijn glutenvrije cakemeelmix zo'n hoog zetmeelgehalte heeft, is dat ik voor het eerst mijn glutenvrije cakemeelmix maakte toen veel van de beschikbare rijstmeel erg korrelig waren en gebakken goederen een zeer zanderige textuur gaven. Naarmate steeds meer distributeurs op de glutenvrije kar stappen, zullen meel dat veilig is voor glutengevoelige, glutenintolerante en coeliakie-individuen net zo gemakkelijk te vinden zijn als uw reguliere variëteiten. Zuiverheidsprotocol betekent dat het haver is die wordt geteeld op speciale glutenvrije velden en wordt geoogst en verwerkt met alleen speciale glutenvrije machines. Je kunt amandelmeel niet vervangen in een glutenvrij recept of conventioneel recept zonder veel receptaanpassingen aan te brengen.

Ik wilde even de tijd nemen om je te vertellen welke aanpassingen je moet maken als je Bob's 1 op 1 glutenvrije bloem in mijn recepten gebruikt. Ze hebben twee verschillende mengsels van glutenvrij meel, beide zijn gemaakt met verschillende rantsoenen fijnere en courser malen. .