Waarom glutenvrije shampoo?

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat u shampoo en conditioner onder de douche binnenkrijgt, is het opnemen van glutenvrije haarproducten in uw routine een goede manier om gemoedsrust te bevorderen. Mensen met een gevoelige huid kunnen zelfs minder huid- en hoofdhuidirritatie opmerken wanneer ze overschakelen op glutenvrije shampoos en stylingproducten. Veel haarverzorging en andere schoonheidsproducten bevatten eiwitten. Omdat gluten bekend staat om zijn elastische en lijmachtige eigenschappen, is het een geweldig ingrediënt voor shampoos en andere producten.

Het voedt het haar waarvan een deel van zijn eiwitten is weggestript. Het voegt volume en body toe aan het haar, vormt een glanzende film op het oppervlak van het haar en herstelt beschadigd haar met eiwitten. De realiteit is dat glutenvrije shampoo (en glutenvrije schoonheidsproducten in het algemeen) tastbare voordelen kan bieden aan bepaalde, zeer gevoelige personen. Het idee valt op het uitgangspunt dat de huid een ongelooflijk absorberend orgaan is, zoals bewezen door mensen die profiteren van weken in Epsom-zoutbaden om het stressvolle magnesium te absorberen, of een nicotinepleister op hun arm te slaan om het verlangen naar sigaretten af te weren.

Afhankelijk van je gevoeligheidsniveau, kunnen shampoos en conditioners die gluten bevatten de boosdoener zijn van die mysterieuze opflakkeringen die je niet kunt uitleggen, zelfs niet als je een strikt glutenvrij dieet volgt. De simpele overstap maken naar glutenvrije shampoo en conditioner kan precies zijn wat je nodig hebt om eindelijk je mysterieuze glutensymptomen te overwinnen. Net zoals het dient als bindmiddel in het voedsel dat we consumeren, zoals brood en pasta, wordt gluten soms gebruikt als additief om formules te helpen hun vorm te behouden. Gelukkig hebben de meeste huidverzorgingsproducten geen gluten nodig, dus het is voor velen een gemakkelijke claim om te maken als ze op de glutenvrije kar willen springen.

Uw haarverzorgingsproducten, namelijk uw shampoo en conditioner, bevatten echter eerder een tarwe-eiwit of een derivaat. Gluten kan zeer effectief zijn in het verdikken van fijne haarlokken en helpen om het volume toe te voegen waarnaar de meesten van ons op zoek zijn in onze shampoos, conditioners en haarbehandelingsproducten. Hoewel glutenvrije producten het belangrijkst zijn bij de consumptie van voedsel en dranken, hebben veel eczeempatiënten gemerkt dat hun huid en hoofdhuid minder geïrriteerd zijn bij het gebruik van glutenvrije haarproducten. Het externe contact met gluten heeft niet hetzelfde effect op het lichaam en de kans op reactie is laag, maar er is nog steeds een mogelijkheid dat men het kan innemen als ze een glutencosmetisch product in de buurt van de lip gebruiken of het op voedsel overbrengen nadat ze een cosmetisch product op hun handen hebben aangebracht.

Sommige mensen met coeliakie en glutenintolerantie meldden veel voorkomende glutensymptomen te hebben, evenals jeukende hoofdhuid, haaruitval, zweren op de hoofdhuid en haarlijn en huiduitslag. Alessio Fasano, medisch directeur van het Center for Celiac Research aan de Universiteit van Maryland, zegt: „Als u coeliakie heeft, zou het aanbrengen van glutenbevattende producten op de huid geen probleem moeten zijn, tenzij u huidlaesies heeft waardoor gluten systemisch in grote hoeveelheden kunnen worden opgenomen. Naast coeliakie en tarweallergie lijden veel mensen aan glutengevoeligheid, wat betekent dat ze gluten niet goed verwerken, en een glutenvrij dieet kan verschillende symptomen helpen. Als je lijdt aan glutenintolerantie, wil je er zeker van zijn dat alles wat je op je gezicht spuit vrij is van tarwe, omdat het onbedoeld kan worden ingeademd.

Hoewel u geen gluten via de huid kunt opnemen, kan uw huid, als u een aparte tarweallergie of DH van coeliakie heeft, nog steeds reageren op gluten in shampoo en conditioner (maar geen darmschade). Momenteel zijn biomarkers (een specifieke indicator van ziekte) voor glutengevoeligheid niet geïdentificeerd, wat betekent dat glutengevoeligheid een diagnose van uitsluiting blijft. Allergieën voor tarwe staan in de top acht van meest voorkomende voedselallergieën, en aangezien gluten aanwezig is in alle tarweproducten, wordt dit vaak beschouwd als een glutenallergie. Dus waarom zit er gluten in shampoos en conditioners? Gluten wordt als goed beschouwd voor het haar, omdat het haar dikker wordt, versterkt, vasthoudt en volume geeft.

Ik eet al meer dan twee jaar glutenvrij, maar zou toch zo nu en dan echt duizelig worden. Uit een recent onderzoek bleek zelfs dat de top tien cosmeticabedrijven gluten zelden duidelijk op hun producten labelen of het gemakkelijk maken om erachter te komen of er gluten in hun producten zitten. Als je WEL problemen hebt met gluten en je wilt elke kans op een reactie op gluten vermijden via je huidverzorgings-, make-up- of haarverzorgingsproducten, zijn er een paar die belangrijk kunnen zijn om over te schakelen. Gluten- en geurvrij, deze glutenvrije shampoo en conditioner zorgt ervoor dat je vrij blijft van chemicaliën die irritatie en andere hoofdhuidproblemen kunnen veroorzaken.

.