Wie glutenvrij eten?

Glutenvrij voedsel · Amarant · Arrowroot · Bonen · Boekweitgrutten (ook bekend als kasha) · Cassave · Chia · Maïs · Vlas. Daarom zal het volgen van een glutenvrij dieet waarschijnlijk uw inname van voedingsstoffen veranderen. Sommige glutenvrije broden en granen hebben aanzienlijk verschillende voedingsniveaus in vergelijking met de producten die ze vervangen. Glutenvrij gaan? We laten je zien wat je moet eten, wat je moet vermijden en meer om je te helpen bij het navigeren door dit dieet.

Granen (waaronder brood, pasta, rijst, crackers), met name volle granen, zijn een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Volle granen zijn een goede bron van gezonde koolhydraten en leveren energie om je de dag door te komen. De meeste volle granen bevatten veel vezels, waardoor je vol blijft en helpt bij de spijsvertering. Hoewel veel granen gluten bevatten, is een grote variëteit van nature glutenvrij.

Een glutenvrij dieet sluit alle voedingsmiddelen uit die gluten bevatten, een eiwit dat voorkomt in tarwe en verschillende andere granen. Het betekent alleen hele voedingsmiddelen eten die geen gluten bevatten, zoals fruit, groenten, vlees en eieren, evenals verwerkt glutenvrij voedsel zoals glutenvrij brood of pasta. Een glutenvrij dieet is exclusief alle producten die deze ingrediënten bevatten. Degenen die glutenvrij zijn, kunnen nog steeds genieten van een gezond dieet gevuld met fruit, groenten, vlees, gevogelte, vis, bonen, peulvruchten en de meeste zuivelproducten.

Dergelijke ingrediënten zijn van nature glutenvrij en veilig voor personen die geen allergieën hebben voor deze respectieve voedselgroepen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in bepaalde granen, zoals tarwe, gerst, rogge en een kruising tussen tarwe en rogge genaamd triticale. Een glutenvrij dieet is essentieel voor de meeste mensen met glutenallergieën of coeliakie, een aandoening die darmschade veroorzaakt wanneer gluten wordt gegeten. Op het etiket moet echter worden vermeld dat het glutengehalte niet kan worden bepaald en dat de drank wat gluten kan bevatten.