Welk glutenvrij meel rijst het beste?

Bij correct gebruik voegt garbanzomeel een fantastische hap toe in vrijwel elk gebakken goed, zonder waarneembare smaak. Het is ook een van de beste glutenvrije meelsoorten voor een goede rijping en bruining. Granen zoals rijst en amarant worden vaak gebruikt in glutenvrij meel. Voor wie op zoek is naar een graanvrije optie, overweeg dan amandel- of tapiocameel.

Ze zijn zowel graanvrij als glutenvrij. Boekweit is niet alleen een geweldige bron van eiwitten en vezels, maar het heeft ook een heerlijke nootachtige, aardse smaak die recepten voor crackers, soba-noedels, pannenkoeken, flatbread en zelfs cake en muffins kan verbeteren (gebakken goederen kunnen baat hebben bij het mengen met een ander meel, zoals haver of rijst). Dit specifieke boekweitmeel bevat 30 gram volle granen in elke ¼ kop. Combineer het met ingrediënten die de smaak aanvullen, zoals pure chocolade, geroosterde noten of champignons.

Het gierstmeel van Arrowhead Mills bevat nog meer volle granen met 35 gram per portie. Er zit 4 gram eiwit en 3 gram vezels in elke ¼ kopje sorghummeel van Namaste Foods, versus 3 gram eiwit en ½ gram vezels van gewone AP-meel. Sorghum is ook rijk aan ijzer en biedt 8 procent van uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid per portie. Het is geweldig voor pizzabodem en flatbreads die zullen profiteren van de aardse smaak.

Net als amarant- en havermeel kan sorghummeel in de koelkast of bijkeuken worden bewaard. Bij kamertemperatuur blijft het ongeveer twee maanden invriezen om de houdbaarheid te verdubbelen. Kokosproducten zijn razend populair, en binnenkort zal kokosmeel dat ook zijn. Om het te maken, wordt de buitenste schil van de kokosnoot verwijderd en wordt het binnenvlees van de kokosnoot gedroogd en tot meel vermalen.

Het meel bevat veel eiwitten en gezond vet, terwijl het weinig koolhydraten en een lage glycemische index bevat. Kokosmeel is perfect geschikt voor mensen met een tarweallergie, notenallergie, diabetes of iedereen die een vetrijk dieet volgt. Kokosmeel heeft een fijnere textuur en een sterkere geur van kokosnoot. De zoetheid komt van de hele kokosnoot, zonder toegevoegde suiker.

In vergelijking met amandelmeel zorgt kokosmeel voor een dichtere textuur en neemt het meer water op, waardoor een zachter eindproduct ontstaat. De kokossmaak is echter onmiskenbaar en is moeilijk te verdoezelen als je niet geniet van de smaak van kokosnoten. Havermeel is een van de meest populaire vormen van glutenvrij meel, maar als je coeliakie hebt, moet je voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat er geen gluten in de haver zitten. Haver zelf is glutenvrij, maar er kan kruisbesmetting zijn wanneer havermeel wordt gemengd.

Misschien is een van de minder bekende alternatieve meelsoorten sorghummeel. Dit oude, glutenvrije graan heeft een hoger vezels- en eiwitgehalte dan rijstmeel, waardoor het een geweldige aanvulling is op glutenvrije meelmixen. Wit sorghummeel is meestal mild, zacht getextureerd en bijna zoet van smaak. De graankorrel wordt meestal gecombineerd met ander meel in glutenvrije meelmengsels en is een overvloedige bron van antioxidanten.

Verrassend genoeg is sorghum het derde meest prominente graangraan in de Verenigde Staten en de vijfde ter wereld. Deze bacterie fermenteert de suiker en creëert een complex polysaccharide. Het wordt vervolgens neergeslagen met isopropylalcohol en vermalen tot een zeer fijn poeder. Wanneer het aan vloeistof wordt toegevoegd, produceert het een geleermiddel en creëert het een kauwgom.

Wat betekent dit voor bakken? Xanthaangom helpt het beslag van glutenvrije bakmengsels bij elkaar te houden en voorkomt dat het eindproduct kruimelig of droog wordt. Amandelmeel is een van de meest voorkomende granen- en glutenvrije meelsoorten. Het is gemaakt van gemalen, geblancheerde amandelen, wat betekent dat de schil is verwijderd. Het is een unieke glutenvrije meelmix van garbanzobonenmeel, aardappelzetmeel, volkoren wit sorghummeel, tapiocameel en tuinbonenmeel waar je niet veel aanpassingen aan hoeft te maken.

En persoonlijk heeft mijn man een auto-immuunziekte, dus hij is al bijna drie jaar glutenvrij. Maar natuurlijk neemt de wens of behoefte om glutenvrij te gaan de hunkering naar gebak, pannenkoeken, gepaneerd voedsel en dergelijke niet weg, vandaar de aanval van glutenvrije meelmengsels en bakmixen die de markt hebben overspoeld. Een recept met een shortlist van direct beschikbare ingrediënten helpt je een beter gevoel te krijgen bij het bakken met glutenvrij meel. Voor keukenwetenschappers die dol zijn op het aanpassen van verhoudingen, componenten en temperaturen, is glutenvrij bakken zeker een avontuur.

Hoewel het voor velen niet problematisch is, mogen mensen met coeliakie, glutengevoeligheid voor niet-coeliakie of mensen die gluten vermijden om andere redenen deze twee soorten meel niet consumeren. Hoewel de meeste mensen zonder problemen gluten kunnen eten, kunnen mensen met glutenstoornissen spijsverteringsongemak ervaren nadat ze het hebben geconsumeerd. Hoewel glutenvrij brood bakken misschien klinkt als een moeilijke taak, gaat gewoon een beetje kennis een lange weg. Omdat we echter geloven dat brood bakken een hobby is waar iedereen van kan genieten, hebben we enkele beginnersvriendelijke glutenvrije baktips samengesteld, evenals recepten om mee te beginnen.

Er bestaat een verscheidenheid aan gezonde, glutenvrije alternatieven voor gewoon of tarwemeel voor mensen met coeliakie, glutengevoeligheid voor niet-coeliakie of mensen die gluten vermijden om andere redenen. Naarmate steeds meer distributeurs op de glutenvrije kar stappen, zullen meel dat veilig is voor glutengevoelige, glutenintolerante en coeliakie-individuen net zo gemakkelijk te vinden zijn als uw reguliere variëteiten. Omdat tarwemeel voor alle doeleinden zo'n belangrijke rol speelt bij het bakken van luchtige lekkernijen zoals brood, muffins en cake, moet je het niet alleen vervangen door een glutenvrij broodmeel, maar je moet ook begrijpen hoe dat meel zal reageren op de resterende ingrediënten. Of u er nu voor kiest om thuis een glutenvrije meelmix te maken of een vooraf gemaakte meelmix te kopen, we zijn ervan overtuigd dat u de vaardigheden zult opdoen die nodig zijn om het perfecte brood te maken.

In plaats daarvan worden meerdere glutenvrije meelsoorten en bindmiddelen gecombineerd om de textuur van je favoriete lekkernijen na te bootsen. .