Maakt glutenvrij meel een roux?

De beste opties om te gebruiken als universeel gekookt verdikkingsmiddel zoals roux zijn rijstmeel+tapiocameel of een glutenvrije mix voor alle doeleinden. Ik hoop dat je van deze glutenvrije roux houdt, en je weet dat het met veel liefde is dat ik hem met je deel. Ik heb talloze glutenvrij meel gebruikt voor mijn roux en ik heb ontdekt dat elk van de meelmengsels met te veel tapioca nog steeds een fijne jus maakt, maar uitdunt bij het opwarmen. Elke keer dat ik 'gluted' werd, werd ik zo gewelddadig ziek dat ik gluten ging beschouwen als gewoon een van de volgelingen van de duivel.

Net als andere snelle sauzen kan roux (en vooral glutenvrije variaties) vrij snel zijwaarts gaan. In de loop van de tijd probeerde ik alle Paleo- en glutenvrije alternatieve meelsoorten in rouxs, maar geen van hen was 'thuis' voor mij. Dus, ik zeg 'haters gaan haten, 'en ik deel deze graanvrije Paleo en glutenvrije roux toch met je. Wat ik echt graag zou willen leren, is de beste glutenvrije meelcombo om te gebruiken voor een jus die opwarmt zonder dunner te worden.

Ik heb deze glutenvrije roux gemaakt omdat de oproep in mijn hart om de Cajun-voedselcultuur in Zuid-Louisiana te behouden die ik ken en waar ik van hou te sterk was om te negeren. Ik ben een paar maanden geleden net begonnen met glutenvrij dieet en vroeg me af hoe ik ooit weer gumbo en stoofschotels zou kunnen eten. En ik stopte niet met proberen totdat ik deze graanvrije, Paleo en glutenvrije roux volledig ontwikkelde in mijn eigen keuken.