Waar tarwe groeit?

Het grootste deel van de tarwe in de wereld wordt verbouwd in de gematigde gebieden van het noordelijk halfrond. Lentetarwe wordt geteeld in de milde winters van Noord-Afrika, Pakistan, India, Mexico, Zuid-Amerika en Australië. Wintertarwe wordt in de herfst geplant in het grootste deel van de Verenigde Staten, Europa en China. Tarwe is een van de meest veelzijdige planten op aarde.

Zes tarweklassen worden geproduceerd in 42 staten in de Verenigde Staten en in bijna elke regio op zes continenten over de hele wereld. Meer dan een derde van de bevolking van de aarde is afhankelijk van tarwe als hoofdbestanddeel van zijn dieet. Wanneer het tot meel wordt gemalen, is het graan goed voor bijna 20% van de calorieën en eiwitten die door mensen worden geconsumeerd, meer dan welke andere voedselbron dan ook. Hier vindt u vooruitzichten voor productie in de komende jaren, evenals informatie over nieuwe rassen en advies voor telers.

Is een veranderend beeld, vooral als gevolg van verminderde winstgevendheid. Kansas, ooit de tarwekrachtpatser van het land, plant nu het laagste aantal wintertarwevariëteiten in 99 jaar. Het is een trend die naar verwachting zal doorgaan naarmate wereldwijde concurrenten een voordeel behalen. Watervoorziening is een groeiend probleem voor producenten van winter- of lentetarwe, en velen vinden droogtebestendige maïsvariëteiten een beter alternatief.

Ongeacht het soort tarwe, zeggen de experts U, S. Producenten zullen worden geconfronteerd met uitdagingen die waarschijnlijk de landbouwsamenstelling van de Southern Plains en andere tarweteeltregio's zullen veranderen. Nu de concurrentie hevig is en elke dollar geïnvesteerd in overuren, moeten producenten vertrouwen op de beste en nieuwste landbouwpraktijken om potentiële winsten te maximaliseren, te beginnen met planten. Vruchtbare grond, een stevig zaaibed, uniforme zaaidiepte, zelfs tractorsnelheid spelen allemaal een rol om een tarwestand goed te laten beginnen.

Plant wintertarwe in de buurt van de Hessische vliegvrije datum om het risico op schade door het ongedierte te verminderen, maar vóór de deadline voor gewasverzekering. Lentetarwe wordt over het algemeen in april geplant, waardoor het gewas kan rijpen voor de nazomerse hitte. Als een standaard niet naar behoren tevoorschijn komt, kunnen er een aantal redenen zijn, variërend van bodemtemperatuur en vocht tot een verstopte zaaimachine. Experts zeggen dat de eerste stap bij het oplossen van het probleem het identificeren van het specifieke probleem is.

Er zijn talloze soorten beschikbaar voor de telers van vandaag. Sommige nieuwere niche-tarwe bevatten minder gluten, vezelrijk zonder een bittere volkorensmaak en verhoogde voedingswaarde. Net als boeren van alle gewassen werken tarwetelers om hun land en natuurlijke hulpbronnen te beschermen en tegelijkertijd de winst en productiviteit te verhogen. Het roteren van tarwe met een breed scala aan gewassen, allemaal met weinig of geen kassapraktijken verbetert de gezondheid van de bodem, vermindert wind- en watererosie en behoudt vocht.

Noordelijke telers kunnen tarwe zonder luifel gebruiken als veevoer. Als rotatiegewas kan wintertarwe dienen als winterdekgewas, waardoor de bodem wordt beschermd tegen erosie met minder nitraatproblemen dan andere graanbedekkende gewassen. Het succesvol kweken van tarwe betekent het behalen van de hoogst mogelijke opbrengsten. Sommige producenten hebben opbrengsten geregistreerd tot 120 bushels per hectare, maar dat is niet de norm.

Producenten moeten voortdurend werken aan het verminderen van verlies door ziekten te identificeren, zaden te behandelen met de juiste producten en zaadpopulaties te beheren. Managementpraktijken in het seizoen, zoals genormaliseerde differentiaalvegetatie-index (NDVI) -beelden, die helpen bij het identificeren van stikstofbehoeften, dragen bij aan het vooruitzicht om een gezond, hoogproductief gewas te produceren. Tarwe is een van de belangrijkste gewassen voor de mensheid, omdat het een hoofdbestanddeel is van veel diëten over de hele wereld. Volgens FAOSTAT produceert China meer tarwe dan enig ander land, gevolgd door India, Rusland en de Verenigde Staten.

Hier is een overzicht van's werelds top tien tarweproducerende landen. Tarwe groeit het beste in de volle zon, in goed doorlatende leemachtige grond. Meestal wordt deze plant in de grond gekweekt, maar sommigen kiezen ervoor om tarwe te verbouwen in verhoogde bedden of in grote containers. Voor kleinschalige tarweteelt kan een strakke aanplant van 25 planten per vierkante voet worden gedaan.

Een iets groter tuingebied van 100 vierkante meter kan 50 pond tarwe opleveren. .